First post blog

Tips for “Real-time” markedsføring via sosiale medier


Real-time marketing

 

En av de største markedsmuligheter i den moderne verden kommer i form av populære arrangementer. Tenk Oscar-utdelingen, OL og Super Bowl, alle TV hendelser som trekker store karakterer. For eksempel, ser et gjennomsnitt på 114,4 millioner amerikanere i  2015 på Super Bowl. De mest  høyprofilerte begivenheter generere mulighet for merkevarer å bli lagt merke til og å heve sin egen profil. I tillegg til TV-dekning er det effekten av sosiale medier som også har stor betydning. Ifølge Twitter var det 36 millioner tweets knyttet til Super Bowl, og de fikk mer enn 2,5 milliarder visninger. Facebook  rapporterte at 265 millioner innlegg, kommentarer og liker knyttets til den store begivenheten.

Med slike enorme mengder publikum involvert er det ingen overraskelse at disse hendelsene kaste opp noen av de største og beste muligheter for sanntid eller “øyeblikk” markedsføring og merkevarer og bedrifter over hele verden sloss å komme inn på buzz mens det skjer. Selvfølgelig  betyr dette at man må gjøre en innsats for følge med,  og sette inn din  kreative innsats på å maksimere  noen av øyeblikkene.

Mange av de sosiale medier samtaler omkring disse hendelsene gå viral, drar nytte av vår naturlige nysgjerrighet og ønske om sladder. Enten det er en halv time show, en kjendis tripping over kanten av sin kappe eller annen nyhetsverdi avsløre, det gir oss noe å få kontakt med andre om. Selv de enkleste og mest subtile ting kan gjøre store bølger i sosiale medier dammen som vi søker etter ting å utdype, og i mange tilfeller blåse helt ut av proporsjoner.

Ved å være klar til å reagere når du ser disse store billett hendelser, du kan også plassere merkevaren i startblokkene for den neste store samtalen.

Vær klar

Speed er egentlig navnet på spillet når det kommer til å reagere på hendelser. Kortere oppmerksomhet spenn og mer innhold enn noen gang å være tilgjengelig betyr at spike av interesse du har å gjøre et inntrykk er begrenset. Den største våpen i arsenalet ditt er smarttelefonen . Forhåndslastet med Twitter, Facebook, snapchat, Instagram, Periscope, Meme Generator og mer hjelper deg å få dine innlegg opprettes raskt. Men, er hastigheten ikke alt, og du må huske at du trenger å få trekkraft for innholdet i for at den skal telle.

Dette er anledningen der større egentlig er bedre, og jo større publikum jo større konkurransefortrinn du vil ha når du kjemper for en del av rampelyset . En større publikum betyr mer engasjement, flere retweets og et enda større publikum … og så videre.

Så hva kan du gjøre for å gjøre virksomheten din skiller seg ut fra resten?

 

Vær hurtig

En av de beste eksemplene vi har sett på en raskt utviklet markedsføring tweet må komme fra Oreo. Deres berømte “Du kan fortsatt dunk i mørket” tweet, gjort kjent under Super Bowl blackout i 2013, tok mindre enn 34 minutter fra konsept til publisering og tjente mer enn 15.000 retweets.

 

 Vær forberedt

Akkurat som en speidergutt , det lønner seg å være forberedt på store støyhendelser som prisutdelinger og store sportsbegivenheter . De fleste av disse mulighetene er på kalenderen i god tid, og hvis det er smart markedsføring bilder eller fengende slagord som du tror du kan lage på forhånd, så det kan være vel verdt å bruke tid og krefter.

Sørg for å holde kvelden klar til å se og overvåke trending sosiale medier, å være på rett sted til rett tid, kan være en real time markedsføring gullgruve